Любяща майка от Великобритания изпя песен на умиращия си син и

...
Любяща майка от Великобритания изпя песен на умиращия си син и
Коментари Харесай

Майка изпя песен на умиращия си син, последвалото шокира и лекарите

Любяща майка от Великобритания изпя ария на умиращия си наследник и го върна към живота, оповестява The Mirror. През 2020 година 9-годишният наследник на професионалната изпълнителка Дженифър Озбърн – Джейк, е диагностициран с рядко генетично заболяване – енцефалопатичен синдром. Болестта визира развиването на мозъка, мускулната и дихателната системи.

Като дете Джейк постоянно губел съзнание. Той обаче обичал музиката, разпознавал някои от песните и се усмихвал, когато ги чуел. „ Плачех, когато виждах, че не му е добре. Той започваше да се смее, аз спирах да рева и се смеех с него. Умееше да трансформира сълзите в смях “, споделя майката.

Когато положението на Джейк се влошило, от боязън да не почине у дома, родителите му го изпратили в детски приют.

Пред The Mirror Озбърн споделя и за трогателния миг, в който съумяла да върне сина си към живота, като му изпяла ария.

Тя отишла при умиращия си наследник и попитала здравната сестра какво да прави. „ Бях доста уплашена. Толкова ме беше позор, че се разплаках. Изключиха го от апаратурата и здравната сестра ме посъветва да пея за него “, спомня си британката.

Тогава тя почнала да пее ария от мюзикъла „ Най-великият шоумен “ и се случило знамение, което поразило даже медицинските сестри. Чувайки песента, Джейк безусловно се съживил. След това почнал да диша самостоятелно и живял още 11 месеца.

„ Той си пое надълбоко въздух и пеенето безусловно го върна към живота. Докторът влезе, преслуша го със стетоскоп и не можа да повярва на резултата “, споделя Дженифър.

През септември положението на детето се влошило и малко по-късно то умряло.

„ Нещо просто се промени в мен и като майка знаех, че той ще почине. Влязох в стаята му и споделих всичко, което желаех да му кажа. След това го целунах и му споделих да си почине. Щом желае да си почива, дано си почива “, споделя тя.

Майката прибавя, че на погребението е изпяла песента, която преди 11 месеца го е избавила.

Озбърн споделя още, че 3-годишният й наследник Джими също страда от този синдром. Заболяването е провокирано от генетична разновидност, която имат и двамата родители. То е извънредно рядко и в света са известни единствено към 100 такива случая. /jenata.blitz.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР